domingo, 13 de diciembre de 2009

L' UJI investeix doctor «honoris causa» Mayor Zaragoza

L'exdirector general de la UNESCO i actual copresident del Grup d'Alt Nivell sobre l'Aliança de Civilitzacions i president de la Fundació per a una Cultura de la Pau, Federico Mayor Zaragoza, ha estat investit aquest matí doctor honoris causa per la Universitat Jaume I de Castelló. El seu rector, Francisco Toledo, ha qualificat Mayor Zaragoza d'«activista de la pau», una dimensió que, segons Toledo, «entronca amb l'esperit i la lletra dels nostres estatuts» i amb el «magnífic treball» que es desenvolupa des de la Càtedra Unesco de Filosofia per la Pau de l'UJI, que va contribuir a crear el mateix Mayor Zaragoza.
Durant el seu parlament, Mayor Zaragoza ha apuntat a la necessitat de «conéixer la realitat en profunditat per a poder canviar en profunditat» i que «el fracàs estrepitós del domini dels pocs sobre quasi tots» és el responsable dels actuals moments de crisi, «no només financera, sinó democràtica, ètica, alimentària i mediambiental». També ha dit que «no és possible pagar simultàniament el preu de la guerra i el preu de la pau» i que si es desitja construir una societat més justa i pacífica s'ha d'aconseguir que almenys una part dels recursos que ara «es malgasten en mitjans de destrucció i mort», es destinen a la prevenció i el desenvolupament».
Prèviament a l'acte d'investidura, Mayor Zaragoza s'ha referit al president nord-americà, Barack Obama i a la seua decisió de continuar enviant tropes a l'Afganistan. Ha dit que ho considerava «molt adequat», després de destacar que la situació en aquell país és «un desbarat» i «ha d'haver-hi una solució en part militar, però també d'ajuda al progrés de la seua gent».
http://www.elpunt.cat/noticia/article/-/-/110930.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario