martes, 24 de febrero de 2009

Marxa Mundial per la Pau i la No Violència.

Hola a tots/es,

Des de la UNESCO de Tortosa s’està impulsant a nivell territorial, juntament amb altres entitats, la Marxa Mundial per la Pau i la No Violència.

Un dels principals objectius de la Marxa és crear la conciència que favoreixi el rebuig a tots els tipus de violència (ecològica, gènere, econòmica, física, racial, cultural, psicològica, sexual, religiosa,etc).

La Marxa comença el 2 d’octubre de 2009-dia internacional de la no violència-, a Nova Zelanda i avançarà per tot el món per 90 països, fins el 2 de gener de 2010 acabant a l’Argentina.

A partir d’ara i fins el 2 de gener es poden realitzar totes les activitats que es creguin convenients a favor de la Pau.

Ja s’ha realitzat una primera reunió el dilluns dia 23 de febrer, en la qual van assistir-hi:

-Món Sense Guerres, entitat propulsora a nivell internacional.
-Atzavara Arrels
-Panxampla
-obre’t’ebre
-Associació Mn Ovidio Tobías
-IES de l’Ebre
-Biblioteca Marcel.lí Domingo
-Amics i Amigues de la UNESCO
-Federació d’Associació de Veïns de Tortosa

Les entitats que s’han presentat són de Tortosa per la qual cosa s’ha pensat de difondre la iniciativa a grups/associacions/CEIP’s i IESO,etc d’altres poblacions de les Terres de l'Ebre per tal de que puguin unir-se a aquest esdeveniment.

En aquesta primera presa de contacte s’ha establert un grup promotor que s’establirà a Tortosa, format per totes les entitats i persones interessades de totes les Terres de l’Ebre.

Per tal d’inspirar-vos i encoratjar-vos a participar us passem la pluja d’idees proposada per les diferents entitats i persones:

- Realizació d’una marxa afluent en bicicleta per diferentes punts de les Terres de l’Ebre
- Marató de contes per la Pau
- Xerrades als IES
- Realització d’una figura humana (tots vestits d’un sol color) que simbolitzi la pau, amb el màxim de gent possible de totes les Terres de l’Ebre.
- Fer un vídeo amb tot el que passi durant la Marxa.
- Difondre-la pels mitjans de comunicación locals i comarcals.
- Meditació col.lectiva.

* D’altra banda sinó voleu crear una iniciativa concreta podeu incorporar el valor de la Pau en l’activitat que s’està realitzant dintre la vostra entitat/escola/associació,etc.
Esperem la vostra assistència per tal de poder fer realitat que la Marxa passi pel màxim de poblacions possibles de les Terres de l’Ebre.La segona reunió es realitzarà el dilluns dia 2 de Març a les 19h a la seu de la UNED de Tortosa.
En els següents links podeu consultar tot allò referent a la Marxa Mundial per la Pau i la No-Violència:
http://www.marxamundial.info
http://www.marchamundial.org/ http://www.canalsolidario.org/web/noticias/noticia/?id_noticia=10812 http://www.marchamundialespania.org/recorrido http://www.marchamundialespania.org/addestacadas
http://www.marchamundialespania.org/


També podeu reenviar aquest correu a les persones que creieu que els pot interessar!.

Creem una consciència global que actuï com a repulsa general vers la violència!!!

1 comentario:

  1. Hola amigues i amics, vull felicitar-vos per la constitució de l'Equip Promotor de les Terres de l'Ebre de la Marxa Mundial per la Pau i la NoViolència. Necessitem estendre la manifestació en favor de la NoViolència Activa per tots els territoris catalans, per a incidir de manera efectiva en les transformacions pacífiques i urgents del món actual.
    Gràcies per les vostres iniciatives.
    Xavier (enFoc col·lectiu, Barcelona)

    ResponderEliminar